Provat hos

Vit tryffeltårta

Publicerad 2011-09-29 18:48:06 i Efterrätter,

2 ägg
4 msk socker
knappt 1 dl vetemjöl
50 g vit blockchoklad, smält

Tryffel:
3 dl vispgrädde
350 g vit blockchoklad
1 gelatinblad
250 g mascarponeost

Vispa ägg och socker tills smeten är skummig och vispen lämnar tydliga spår. Blanda försiktigt i mjölet och den smälta vita chokladen. Häll smeten i en form (smörj inte formen, då flyter botten upp när man häller på tryffeln sen) och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakan sedan svalna.
Tryffel: Lägg gelatinbladet i vatten. Häll vispgrädden i en kastrull och koka upp. Rör hela tiden så att grädden inte bränner fast. Ta bort från plattan och tillsätt chokladen och rör tills den smält och blandats med grädden. Ta upp gelatinbladet från vattnet och pressa ut vattnet med handen, lägg sedan i bladet i kastrullen med grädde och choklad. Rör tills smeten nästan är kall. Rör då ner mascarponeosten. Häll tryffelblandningen över kakan och låt stå i kylskåpet i flera timmar, helst över natten. Servera tårtan med bär.

Provat hos Jessica

Pesto

Publicerad 2011-09-29 17:12:01 i Snacks,

Ingredienser

1st  kruka basilika
1dl  pinjenötter
1dl  olivolja
1st  klyfta vitlök
Salt
Peppar
Tillagning

Mixa baslilika, pinjenötter och vitlök ca 30 sekunder.
Häll i olivolja, lite i taget under mixning.
Krydda med en nypa salt och svartpeppar.
Njut över en sallad eller med pasta!
'

Pasta med räkor och rucola

Publicerad 2011-09-26 08:32:24 i Huvudrätter,

Ingredienser:

450 gram 
2 st 
1,5 st 
400 gram 
2 tsk 
1 st 
2 knippa


Tillagning

1. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och låt sjuda ett par minuter.

3. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. Tillsätt lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg upp på fyra tallrikar och strö över citronskalet och resten av rucolan.



Toscakaka

Publicerad 2011-09-19 15:30:04 i Efterrätter,

Kaka:

  • 200 g smör
  • 4.0 st ägg 
  • 5.0 dl strösocker
  • 2.0 tsk vaniljsocker
  • 2.0 krm salt
  • 1.0 dl kakao
  • 3.0 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 1.0 frp à 200 g kokosflingor
  • 1.0 dl ljus sirap
  • 1.5 dl grädde
  • 75.0 g smör

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.



Provat hos Farah

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela