Provat hos

Toscakaka

Publicerad 2011-09-19 15:30:04 i Efterrätter,

Kaka:

  • 200 g smör
  • 4.0 st ägg 
  • 5.0 dl strösocker
  • 2.0 tsk vaniljsocker
  • 2.0 krm salt
  • 1.0 dl kakao
  • 3.0 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 1.0 frp à 200 g kokosflingor
  • 1.0 dl ljus sirap
  • 1.5 dl grädde
  • 75.0 g smör

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.



Provat hos Farah

Kommentarer

Postat av: Salam

Publicerad 2011-09-22 21:37:04

Jag ska göra den på lördag, hoppas den blir lika god som hos dig :)

Postat av: Anna

Publicerad 2011-09-29 19:51:38

Lägg in vit tryffel tårta receptet! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela