Provat hos

Tobleronemuffins

Publicerad 2011-10-21 14:34:53 i Efterrätter,

Ingredienser:

100 gram margrain
2 stycken ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 stora toblerone

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka en den ena tobleronen.

3. Smält margarinet. Vispa socker och ägg poröst. Tillsätt alla torra ingredienser, det smälta smöret och den hackade och rivna Tobleronen. Blanda väl.

4. Fyll formarna och stoppa in i ugnen. Medas är i ugnen delar du den andra tobleronen och delar i bitar, när muffinsen är färdiga lägger du en bit på varje och låter smälta.  Jag tog med en sked och tryckte ner lite när dom hade smält. Muffinsarna ska vara lite kladdiga inuti. Ca 15 minuter i ugnen brukar vara lagom. Ät dom kalla!




Provat hos Farah

Rostade rotfrukter med guacamole

Publicerad 2011-10-18 18:48:58 i Huvudrätter,

6 portioner
2st palsternackor
4st morötter
ca 10st svampar
3st rödbetor
6st potatis
3st gulbetor
4st lökar
4st avocados
1 stor klyfta vitlök
1dl matyoghurt/creme fraiche
1/4 citron
salt
peppar
cayenne eller chili pulver
ev någon ört
olja
Gör såhär:
Marinera svampen i olja, kryddor och vitlök ca 30min.
Skär upp alla rotfrukter, svamp, lök och potatis i valfri storlek.
Löken skall helst vara i stora bitar likaså med svampen.
Lägg på en plåt och använd mycket olja
Krydda med salt, chili, örter och grovmalen svartpeppar
Rosta i ugn ca 20minuter
Under tiden rotsakerna är i ugn, gör iordning guacamole.
Använd matberedare eller stavmixer.
Mixa avocado, vitlök, kryddor, citron och matyoghurten/creme fraichen.
Efter 20min
Lägg på löken på plåten och rosta tills rödbetorna känns mjuka.
Njut rotsakerna tillsammans med guacamolen!


Provat hos Anna

Indisk dhal med råris

Publicerad 2011-10-18 18:31:18 i Huvudrätter,

ca 6 portioner

5dl röda linser
800g krossade tomater
400g kokosmjölk
4 stora morötter
3 st gul lök
3 klyftor vitlök
3-4 cm färsk ingefära
Färsk persilja
Kryddor:
Koriander
Gul curry
Kanel
Kardemumma
Salt
peppar
Kummin
Cayenpeppar
Chili
Paprika
Gurkmeja
Garam masala
Gör såhär:

Hacka lök och morötter.
Stek i olja en liten stund, blanda sedan ner alla kryddor, vitlök och ingefära.
Stek tills grönsakerna fått färg.
Häll på krossade tomater och koksmjölk, linser och persilja.
Låt koka i 20-30min eller tills linserna är färdiga.
Smaka eventuellt av med mer krydda.

Servera med råris.


Provat hos Anna

Lime och myntasaft

Publicerad 2011-10-16 17:18:30 i Dryck,

Ingredienser
1 kruka mynta
3 lime
1 dl socker
7 dl vatten
Tillagning

Grovhacka myntan och koka upp med socker och hälften av vattnet.
Låt svalna, pressa ner limen och spä på med resten av vattnet eller tills det smakar bra.
Servera kallt.


Provat hos Farah

Färsk pasta med kyckling

Publicerad 2011-10-16 16:55:39 i Huvudrätter,

Ingredienser:
4 port.
600 gram kycklingfilé
600 gram färsk bandspaghetti
200 gram färska champinjoner
En halv purjolök
En creme fraiche karl-johansvamp
En dl grädde
Smör
Salt
Peppar
Timjan
Tillagning:
Skiva champinjonerna och purjolöken.
Stek i rikligt med smör.
Tillsätt creme fraiche och grädde, salta och peppra.
Låt småputtra.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Salta, peppra och vänd kycklingfileérna i timjan.
Stek.
När pastan är klar blandar du i den i såsen.


Provat hos Farah

Lax och rotfrukter

Publicerad 2011-10-07 11:44:56 i Huvudrätter,

Ingredienser

Tre morötter
En halv kålrot
Två stora rödbetor
Tre potatisar
Lax
Olivolja
Timjan
Salt och peppar

Tillagning

Dela rotfrukterna i lagom stora delar (som potatisklyftor) och lägg i en ugnsform.
Häll över lite olivolja och krydda med timjan, salt och peppar.
In i ugnen i cirka 30 minuter på 250 grader.
Efter 30 minuter tar du ut formen och gör plats åt laxen som du kryddar med salt och peppar för att sedan stoppa tillbaka allt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills laxen är klar.
Tänk på att inte använda för liten form, då blir rotfrukterna inte lika krispiga och goda.



Provat hos Farah

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela