Provat hos

Vit tryffeltårta

Publicerad 2011-09-29 18:48:06 i Efterrätter,

2 ägg
4 msk socker
knappt 1 dl vetemjöl
50 g vit blockchoklad, smält

Tryffel:
3 dl vispgrädde
350 g vit blockchoklad
1 gelatinblad
250 g mascarponeost

Vispa ägg och socker tills smeten är skummig och vispen lämnar tydliga spår. Blanda försiktigt i mjölet och den smälta vita chokladen. Häll smeten i en form (smörj inte formen, då flyter botten upp när man häller på tryffeln sen) och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakan sedan svalna.
Tryffel: Lägg gelatinbladet i vatten. Häll vispgrädden i en kastrull och koka upp. Rör hela tiden så att grädden inte bränner fast. Ta bort från plattan och tillsätt chokladen och rör tills den smält och blandats med grädden. Ta upp gelatinbladet från vattnet och pressa ut vattnet med handen, lägg sedan i bladet i kastrullen med grädde och choklad. Rör tills smeten nästan är kall. Rör då ner mascarponeosten. Häll tryffelblandningen över kakan och låt stå i kylskåpet i flera timmar, helst över natten. Servera tårtan med bär.

Provat hos Jessica

Kommentarer

Postat av: Farah

Publicerad 2011-09-30 08:42:44

Bästa kakan i hela världen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela