Toscakaka
Kaka:
- 200 g smör
- 4.0 st ägg
- 5.0 dl strösocker
- 2.0 tsk vaniljsocker
- 2.0 krm salt
- 1.0 dl kakao
- 3.0 dl vetemjöl
Glasyr:
- 1.0 frp à 200 g kokosflingor
- 1.0 dl ljus sirap
- 1.5 dl grädde
- 75.0 g smör
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Provat hos Farah